Een horeca koelkast is een speciaal ontworpen apparaat voor gebruik in de horeca-industrie, zoals in restaurants, cafés, hotels, bars en andere voedsel- en drankgelegenheden. Het belangrijkste doel van een dergelijk model is het op de juiste temperatuur bewaren van voedsel en dranken zodat ze goed koel blijven en lang houdbaar zijn. Er zijn allerlei verschillende modellen op de markt met elk met hun eigen kenmerken en voordelen. We hebben de belangrijkste factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een horeca apparaat voor je op een rijtje gezet in dit artikel. Als jij op zoek bent naar nieuwe koelruimte dan wil je dit artikel zeker lezen.
Bepaal welke capaciteit noodzakelijk is
De belangrijkste overweging bij de aanschaf van een horeca koelkast is de capaciteit. De capaciteit bepaalt welk model je nodig hebt. Dit wordt bepaald door de hoeveelheid voedsel en dranken die je dagelijks moet koelen. Houd rekening met de grootte van je bedrijf en het aantal gasten dat je bedient. Reken uit wat je aan koelruimte nodig hebt op drukke dagen en zorg dat het past in het model van je keuze. Je kunt beter een te groot model kopen dan een te klein model waar al snel de spullen uitpuilen. Dan krijg je gegarandeerd spijt van je aanschaf. Verder wil het apparaat niet helemaal vol stoppen met spullen. Dat maakt het onoverzichtelijk waardoor je niet goed weet wat je voorraden zijn. Daarbij loop je de kans dat je spullen over het hoofd ziet en dat er dingen alsnog bederven omdat ze te lang in het apparaat achterblijven.
Zorg dat de temperatuur klopt bij horeca koelkast
Een horeca koelkast moet de mogelijkheid hebben om de temperatuur nauwkeurig te regelen en stabiel te houden. Dit zorgt ervoor dat het voedsel en de dranken op de juiste temperatuur blijven om bederf te voorkomen. Het is niet alleen voor jouw mensen en je gasten van belang. Ook de keuringsdienst van waren controleert streng op de juiste temperatuur in je koeling. Als je dat niet goed doet riskeer je een flinke boete. Zorg daarom voor een model dat power genoeg heeft om onder alle omstandigheden goed te koelen.
Denk na over het deurontwerp
Bij een horeca koelkast kan het deurontwerp van de koelkast van invloed zijn op het gebruiksgemak en de efficiëntie. Kies tussen een enkele of dubbele deur, afhankelijk van de beschikbare ruimte en het dagelijkse gebruik. Als je meer ruimte hebt kun je kiezen welke deur je het handigst vindt. Dubbele deuren zijn handig voor het koel opslaan van grote hoeveelheden.
Bespaar geld met een energiezuinige horeca koelkast
Als je kiest voor een energiezuinige horeca koelkast zul je op de lange termijn geld besparen. Als je een nieuw model koopt is het de bedoeling om er een aantal jaar plezier van te hebben. Kijk of het model een energiezuinige motor heeft en goede isolatie. Een model dat goed geïsoleerd is houdt de kast koel zonder onnodig energie te verbruiken. Dat is ook prettig als de machine op een plek staat waar het warm kan worden op sommige momenten.
Meer informatie nodig? Vraag het aan de experts van Horecarama.nl