Een cursus vastgoed volgen

Investeren in vastgoed is één van de sleutels tot financiële onafhankelijkheid. Vastgoed kan en laat u snel verrijken, mits u weet wat u doet. Op onze website kan je een cursus vastgoed nemen en zoveel mogelijk leren over succes en het werken aan financiële onafhankelijkheid.

Onwaarheden over investeren in vastgoed

Je moet rijk zijn om te kunnen investeren
Als u een vast inkomen en geen schulden heeft, dan hoeft u niet rijk te zijn om te kunnen investeren. Het enige is dat u waarschijnlijk niet in staat zult zijn om én een eigen huis te kopen én tegelijk ook te investeren in vastgoed. Maak hierin dus een keuze.
Begin klein, grote investeringen zijn te riskant
De ervaring leert dat het soms makkelijker is om veel te lenen dan weinig te lenen. Er zijn concrete verhalen van mensen die begonnen met grote investeringen en toch weinig middelen hadden. Het geheim? Wanneer u leent om een ​​appartement te kopen, vertrouwt de bank op uw inkomen. Wanneer u vastgoed koopt, wordt het pand de garantie. Het risico met vastgoed is ook beperkt omdat je huurinkomsten altijd veerkrachtiger zijn met bijvoorbeeld 10 appartementen dan als je er maar één zou verhuren.
Je moet mensen kennen om succesvol te zijn
Nee, het werkt juist andersom: ga aan de slag, toon interesse en leer de mensen kennen die je nodig hebt.
Je moet zeker zijn van jezelf en niet bang zijn om een ​​fout te maken
Elke nieuwe investering is een risico en een vraag naar uw stabiliteit. Het is normaal en maakt deel uit van het spel. Je zult problemen hebben, maar het gaat erom hoe je ermee omgaat. Het gaat erom wat u doet om te voorkomen dat een probleem echt problematisch wordt. Huurders bijvoorbeeld zijn niet altijd gemakkelijk. Er zijn er zelfs die ineens de huur niet meer te betalen. Zulke situaties kunnen gebeuren en je moet leren hier op de juiste manier mee om te gaan.

Stel uw team samen dat begrijpt hoe u moet investeren in vastgoed

U moet er rekening mee houden dat de eerste investeringen een leerproces zijn. Een makelaar, een notaris en een accountant zijn drie leden van uw team die u zorgvuldig moet selecteren. Andere leden kunnen zijn: architecten, verzekeraars, bankiers en landmeters. Als u dus echt serieus te werk wilt gaan en risico wilt vermijden, moet u een team samenstellen.