Sluit uw vaarseizoen af met een professionele winterstalling!

Sluit uw vaarseizoen af met een professionele winterstalling!

Alweer komt een zeer geslaagde vaarseizoen ten einde. Een groot deel van de boten liggen op een kant of worden een van deze dagen aan kant gehaald. Ook als u uw boot overwintert in het water, is het belangrijk om de boot na te lopen en beschermen tegen de kou. Dat betekent dat we de boot weer winterklaar moeten maken. Wilt u liever zelf winterklaar maken? Let dan wel op dat sommige verzekeringsmaatschappijen namelijk alleen dekking bieden als de boot winterklaar is gemaakt door een deskundige bedrijf. Daarom raden wij het aan om in alle gevallen te kiezen voor een winterstalling. Een bedrijf die een winterstalling aanbied kan op een professionele wijze voor uw boot zorgen.

 

Zorg voor een goede onderhoud aan uw buitenboordmotor!

Vaak zijn startproblemen van een buitenboordmotor te verwijten aan oude benzine die de leidingen verstopt. Daarom is het aan te raden om altijd voor schone benzine te zorgen. Breng uw buitenboordmotor langs voor onderhoud bij een watersport speciaalzaak wanneer startproblemen blijven aanhouden. Buiten een gewone onderhoud dat bij de motor hoort zoals het verversen van de olie en filters checken is het voor de winterperiode van belang om het vorstbestendig te maken. Denk daar dus niet te licht over. U kunt forse schade oplopen aan uw motor als u dit niet doet. Maar als u het goed wilt laten doen dan is het aan te raden in door een erkend bedrijf uw buitenboordmotor te laten onderhouden. Dan heeft u er geen omkijken meer naar wanneer u in het nieuwe vaarseizoen weer het water op wilt.

 

Waarom kiezen voor een winterstalling?

Gedurende de winterperiode is het mogelijk om een boot binnen te laten stallen bij een winterstalling. Een winterstalling is niet alleen maar een plek waar u boten kan opslaan tijdens de winter. In de stalling wordt ook voor professioneel onderhoud gezorgd tijdens de winterperiode. Hierdoor behoud u de waarde van uw boot en zal uw bootverzekering ook tevreden blijven. Het opbergen van uw boot in een winterstalling zorgt ervoor dat het verwarmt wordt tijdens vorst. Hierdoor kan er geen schade ontstaan aan de boot of buitenboordmotor. Bij een winterstalling bent u niet afhankelijk van vorst, vuil of wind. Het grote voordeel is dat u na de winterperiode direct het water in kunt gaan zonder dat u zelf veel voor hoeft te doen.

 

Is uw boot toe aan onderhoud?

Het is begrijpelijk wanneer u zelf geen onderhoud aan durft voor uw boot en buitenboordmotor. In zo’n geval is het verstandig om hulp in te schakelen van een watersport speciaalzaak. Zij hebben de expertise in huis om allerlei verschillende type boten te onderhouden. Mocht er iets kapot zijn dan kunnen ze het ook redelijk snel repareren. Bij een watersport speciaalzaak kunt u ook eventueel tweedehandse boten bekijken en kopen. Heeft u vragen? Dan kunt u uzelf laten adviseren door een deskundige om eventuele onduidelijkheden te voorkomen.