Vakantie in eigen land

Vakantie in eigen land

Voor een leuke vakantie hoef je helemaal niet naar het buitenland toe. Ook in Nederland is er genoeg te beleven. Met onderstaande praktische tip haal jij het beste uit je vakantie in eigen land. Leef je uit. En, als je last krijgt van heimwee, ben je ook zo weer thuis.

  1. Zet je mobiel uit

Als je in eigen land op vakantie gaat kun je uiteraard nog steeds gebruiken maken van je internetbundel. Zo kan het al snel gebeuren dat je toch nog even je (werk)mail checked of constant op social media zit. Probeer dit uit te zetten zodat je echt optimaal kunt relaxen.

  1. Toerist in eigen stad

Probeer eens echt de toerist in je eigen stad uit te hangen. Of een stad dichtbij. Zo kun je in de meeste grote steden een free walking tour doen, of een fietstocht. Zo leer jij nog meer over je eigen stad en weet je een aantal leuke feitjes over de geschiedenis.

  1. Zaakjes op orde

De meeste mensen denken er niet zo snel aan maar ook in Nederland is een reisverzekering erg handig. Een reisverzekering dekt ook verschillende situaties binnen Nederland, maak hier ook gebruik van als iets kapot gaat of kwijt raakt.

  1. Plan dagjes weg

Er zijn genoeg tripjes te plannen binnen Nederland. Wat dacht je van het strand of een pretpark? De Efteling staat is voor veel mensen een favoriet. Of maak een leuke fiets

  1. Ga zo vaak als je kan

Een paar dagen weg haalt je uit je dagelijkse ritme en zorgt voor een mini vakantiegevoel. Probeer dus zo vaak mogelijk lekker een paar dagen weg te gaan, of maak dagtripjes. Wat handig is, is als je hiervoor een doorlopende reisverzekering afsluit.

Nederland heeft veel te bieden. Er zijn meerdere pretparken, culturele uitjes maar een bezoekje aan het strand is zeker de moeite waard. Overweeg daarom eens een vakantie in eigen land te vieren, dat is ook nog eens goed voor het milieu. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, ga je in een luxe hotel of een B&B? Alles is mogelijk.