Verf kopen

 

Als u thuis schilderwerk moet doen, komt u misschien in de verleiding om het zelf te doen om geld te besparen. Dit kan zeker indien je hier handig in bent, maar als je perfect uitgevoerd en netjes werk wilt, huur dan een professional in. Vooral omdat het inhuren van een schilder niet zo duur is in vergelijking met andere vakmensen. Natuurlijk kies je wel zelf de verf die je wilt gebruiken. Of het nu gaat om decoreren of renoveren, er zijn veel soorten verf: interieurverven, verven voor natte ruimtes, enz. Onze experts begeleiden u bij uw keuze en meer informatie over verf kopen vindt u op onze website.

 

Glyceroftaalverf of olieverf

 

Welk type verf koop ik het beste? Glyceroftaalverf is een olieverf die wordt verdund en gereinigd met een terpentine-oplosmiddel. Glycerolverf is bijzonder geschikt voor vochtige ruimtes (zoals badkamers) en veel gebruikte ruimtes die snel vies worden (zoals de keuken). Het is ook de verf die de voorkeur heeft als u wilt overschilderen op vinylbehang vanwege zijn hoge dekkracht. Glyceroftaalverven worden vaak vervangen door acrylverf en alkydverven vanwege hun hoge gehalte aan oplosmiddelen. Hun toepassing vereist een goede ventilatie van de kamer, tijdens en na het schilderen. Het dragen van adembescherming is essentieel. De droogtijd is lang en het aanbrengen van de verf (met roller) vereist veel aandacht om geen sporen achter te laten.

 

Acrylverf of waterverf

 

Acrylverf is de meest voorkomende verf op waterbasis. Ze hebben het voordeel dat ze geen geur produceren, waardoor ze de ideale verf zijn om het hele interieur van het huis opnieuw te schilderen zonder vervelende geuren. Een ander voordeel: de droogtijd is veel korter – 30 minuten en je kan de verf aanraken zonder probleem. Bovendien door de samenstelling van hars en water hebben ze een hoog dekkend vermogen en kunnen ze gemakkelijk zowel op muren als op het plafond worden aangebracht met kwasten, rollen of zelfs met een spuitpistool. Acrylverven kunnen niet toegepast worden op oude verf op oliebasis, omdat ze daar niet goed op blijven zitten of nadien gaan schilferen. Het is daarom absoluut noodzakelijk om de oude verf er eerst af te schuren, de muur te wassen met een product op basis van dennenhars en eventueel een grondlaag aan te brengen, afhankelijk van de staat van de ondergrond. Er zijn veel grondverven die er voor zorgen dat de oude verf op oliebasis en acrylverf samen kunnen gaan. De meest milieuvriendelijke acrylverven krijgen het Europese ecologische label “European Ecolabel” dat een lage emissie van vluchtige organische stoffen garandeert.