Wat voor oplossing is er voor opstijgend vocht?

Wanneer je last hebt van opstijgend vocht is dit een lastig probleem. Het is namelijk een van de problemen dat klein kan beginnen en erg groot kan eindigen. Soms merk je kleine symptomen op en kan het zo zijn dat je de ernst van de situatie niet in ziet. Het punt is dat bij het zien van de eerste natte plek op de muur, je al weet dat er een vochtprobleem is. Handig is het dan ook om het probleem meteen aan te pakken. Een dergelijk probleem kan voor irritatie zorgen en tot erg veel schade leiden. Hoe langer je wacht met het herstellen van de muren, hoe groter de kans is dat je veel zal moeten uitgeven om bijvoorbeeld materiaal te vervangen. Denk maar aan spullen die eventueel tegen de muren aan staan met sentimentele waarde of een geldwaarde; zoals foto’s en schilderijen. Gelukkig is er een manier om dit probleem te verhelpen. Voor het bestrijden van vocht zijn er eigenlijk meerdere oplossingen, maar afhangend van het probleem zal men een gepaste oplossing kiezen. Zo zal het ene in jouw situatie ene beter resultaat beloven dan het andere. Het beste is dan ook om een deskundige hiernaar te laten bekijken en dan ook zo snel als mogelijk.

 

Vochtproblemen kun je al snel zien aan de symptomen die daarbij komen. Zo zal je mogelijk merken dat er witte kringen op de muren verschijnen. Dit zijn plaatsen waar er vochtophopingen zijn, welke zo erg zijn dat er dus witte natte kringen verschijnen op de muren. Het kan zelfs zo er zijn dat de zintuigen er last van krijgen. Zo kan er schimmel ontstaan en kan de kamer muf ruiken. Dit is dan natuurlijk alles behalve fris en zeer zeker ook niet gezond om in te ademen.

 

Een type vochtbestrijding is kelderdrijnage. Kelderdrijnage is een soort vochtbestrijding waarbij men een waterafvoer systeem aan de buitenkant van de ruimte zal aanbrengen. Dit zal dan werken als een pomp, waarbij er continu water wordt weggepompt. Op deze wijze zal het last hebben van vocht verledentijd zijn.

 

Kelderdichting en kelderdreinage hebben beide als doel het verhelpen van een vochtprobleem. Het verschil is dat de ene werkt door het dichten van de ruimte en de ander het vochtprobleem verhelpt door het water continu af te voeren. Welke vorm van vochtbestrijding wordt toegepast is afhankelijk van het probleem en wat de deskundige ziet als de beste vorm van een oplossing.

 

Hoe kunnen wij jou helpen om vocht te bestrijden?

 

Aquaconsult is al jaren lang bezig met het verhelpen van vocht problemen en bevat hierom de nodig expertise, welke nodig is om ook jou bij te staan in dit probleem. We kunnen al gauw zien hoe groot het probleem is en wat voor bestrijdingsvorm moet worden toegepast. Heb jij last van een vochtprobleem en ben je op zoek naar deskundigen die jou daarbij kunnen helpen? Neem dan contact met ons op. Bekijk onze website Aquaconsult.be om inzage te krijgen in de oplossingen die er zijn voor jou.