Welke soorten wandcontactdozen zijn er?

Welke soorten wandcontactdozen zijn er?

Wandcontactdozen zijn tegenwoordig onmisbaar. Het is immers van groot belang om overal in huis of op het kantoor te kunnen beschikken over voldoende stroomvoorziening. Als u op zoek bent naar wandcontactdozen voor uw pand, dan zult u merken dat er vele soorten op de markt zijn. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende soorten wandcontactdozen die er zijn. Zo krijgt u een beter overzicht en weet u wat er allemaal mogelijk is.

Dubbele wandcontactdoos

Een van de meest voorkomende wandcontactdozen is de standaard dubbele wandcontactdoos. Deze wandcontactdoos is geschikt voor de meeste situaties en biedt twee aansluitpunten. Dankzij de dubbele contactdoos heeft u altijd voldoende stroomvoorziening op één plek. Daarnaast is de dubbele wandcontactdoos ook in verschillende kleuren verkrijgbaar, zodat u altijd een geschikte variant kunt vinden die past bij uw interieur.

slimme keuze

Een variant van de dubbele wandcontactdoos is de randaarde uitvoering. Deze wandcontactdoos heeft randaarde aansluitingen, waardoor hij geschikt is voor apparaten met een hoger vermogen. Het is dus een slimme keuze om randaarde wandcontactdozen te plaatsen bij bijvoorbeeld wasmachines of drogers. Zo weet u zeker dat deze apparaten veilig kunnen worden gebruikt zonder risico op kortsluiting.

flexibiliteit 

Als u meer flexibiliteit wilt in het gebruik van uw wandcontactdoos, dan kunt u kiezen voor een koppelbare contactdoos. Hierbij kunt u een aantal wandcontactdozen aan elkaar koppelen om zo over meer aansluitpunten te beschikken. Dit is ideaal op plekken waar u op meerdere plekken tegelijkertijd stroomvoorziening nodig heeft.

Conclusie

Zoals u ziet, zijn er vele soorten wandcontactdozen bij https://nlshop.se.com/ verkrijgbaar. Welk type u kiest, hangt volledig af van de situatie waarin u de wandcontactdoos wilt gebruiken. Gelukkig biedt de huidige markt volop keuze. Bent u nog niet helemaal zeker welke wandcontactdoos geschikt is voor uw pand of situatie? Schakel dan de hulp van een expert in. Zo maakt u altijd de juiste keuze en weet u zeker dat u veilig kunt beschikken over de juiste stroomvoorziening.